Op de middelbare school zeiden docenten het al tegen me: jij moet later het onderwijs of de politiek in gaan. Het werd het onderwijs. Daar heb ik met veel plezier in gewerkt als docente geschiedenis op een middelbare school. Het werken met jongeren maakte het werk uitdagend en interessant, geen dag was hetzelfde.

Door de jaren heen ben ik me ook gaan specialiseren als didactisch/beeldcoach. Door collega’s en leerlingen te coachen ontdekte ik dat het belangrijk is dat je de persoon zelf uitdaagt en dingen laat ontdekken. Als coach kun je dit stimuleren door de juiste vragen te stellen, goed te luisteren en goede feedback te geven.

Toch werd het op een gegeven moment tijd voor iets nieuws. Het lesgeven gaf me niet meer de energie die het ooit gedaan had. Maar wat dan wel? Het moest iets sociaals zijn, en iets waarin ik voor mensen wat kan betekenen. Het vak mediator kwam op mijn pad op precies het juiste moment in mijn leven. Hierin kon ik alles kwijt, luisteren naar mensen, vragen stellen, mensen begeleiden en zorgen voor een vertrouwde sfeer. Communicatie tussen mensen vind ik interessant, en ook patronen daar in ontdekken en daarin bijsturen. Vaak gaat het namelijk in de communicatie al mis.

Ondertussen ben ik een mooie, bloeiende praktijk verder en mag ik mijzelf MfN-registermediator en gespecialiseerd familiemediator noemen. De kroon op het werk!