Jullie gaan scheiden

Bij een scheiding komt heel veel kijken. Er moet van alles geregeld worden en er spelen veel emoties. Zelfs als jullie nog op goede voet met elkaar staan kan het best overweldigend zijn wat er allemaal gebeurt. Als mediator kan ik jullie hierbij helpen door jullie mee te nemen in het proces. Tijdens dit proces lopen we alle zaken langs die geregeld moeten worden te denken valt aan: een (echt)scheidingsconvenant, ouderschapsplan en de financiële afwikkeling. Natuurlijk is er ook ruimte voor de emotionele kant het is van groot belang dat kwesties die spelen goed uitgesproken worden en dat de communicatie, indien verstoord, weer hersteld kan worden.

Kinderen scheiden mee

Niet alleen voor jullie als toekomstige ex-partners is een scheiding een heftige gebeurtenis maar ook voor de kinderen. Als ouders wil je het beste voor je kinderen, en dan is het kiezen voor mediation een stap in goede richting. Het belang van de kinderen moet voorop staan en als mediator zal ik me daar ook hard voor maken. Verder is er ruimte voor de kinderen in het mediationtraject, bijvoorbeeld door middel van het voeren een kindgesprek. Tijdens zo’n gesprek ga ik met de kinderen praten hoe de scheiding voor hun is en wat voor hen belangrijk is. Het is een recht van kinderen om gehoord te worden en door ze te betrekken en hun visie te bespreken kunnen zij vaak ook beter de scheiding verwerken.

Ik kan het niet oplossen tussen mijn ouders maar hoop wel dat ik ze kan laten zien hoe het voor mij is

(kind over de scheiding van zijn ouders)

Overige afspraken

Zoals eerder vermeld komen er een hoop zaken kijken waar bij een scheiding afspraken over gemaakt moeten worden. Wat gaan jullie doen met het huis, de auto en de inboedel bijvoorbeeld. Wie gaat waar wonen. Hoe gaan jullie de financiën afwikkelen? Ik kan jullie daar allemaal mee helpen en neem jullie stap voor stap mee langs alle aspecten waar je aan moet/kunt denken. Ook kan ik (eventuele) alimentaties voor je berekenen. Uiteindelijk begeleid ik jullie door de hele scheiding heen en neem ik jullie veel regelwerk uit handen. Het doel is dat jullie in goede harmonie uit elkaar kunnen gaan en dat jullie zelf afspraken hebben gemaakt waar jullie ook 100 % achter staan.